team liquid

DOTA 2: Team Liquid vinder The International

Team Liquid hev en overbevisende finalesejr hjem på 3-0 i spil over et Newbee-hold, der på karakteristisk kinesisk vis viste lidt for meget respekt til deres modstander. Liquid vinder derved den største præmiepool nogensinde i både DOTA 2 og resten af verdenen af E-sport.

Det indledende gruppespil

Liquid var på forhånd en af turneringens underdogs, men de var ikke anset som helt store favoritter. Der var store forventninger til de kinesiske hold samt både EG og OG med Virtus Pro og Liquid som outsiderne til trofæet. Liquid startede gruppespillet med svingende niveau, men de formåede at kæmpe sig videre til upper bracket, hvor kinesiske IG ventede i første kamp.

Til TI er der to veje til finalen: Upper bracket og lower bracket. Når man taber i upper bracket, ryger man i lower bracket. Når man taber i lower bracket, er man ude. Vinder man i upper bracket, fortsætter man i upper bracket. Vinder man i lower bracket, fortsætter man i lower bracket. Det er derfor alle holds mål at blive i upper bracket, så man ikke skal ud i dramatiske alt-eller-intet kampe mod hold, der også kæmper for videre deltagelse.

Over 3 spil sendte IG dog Liquid til lower bracket, og de havde nu ikke længere råd til at tabe.

Turen fra lower bracket til finalen

Der var ikke råd til flere fejltagelser, men allerede i den første kamp kom kaptajn Kuroky ud i problemer med sin tidligere holdkammerat Puppey. Secret tog det første stik af best of 3-kampen, og Liquid skulle nu vinde kamp to for at holde sig i turneringen.

Liquid vandt spil 2, og da GH i tredje og afgørende kamp fik sin Keeper of the Light, kom Liquid for alvor i komfortzonen. Liquid var nu videre, og de brugte deres momentum fra til stensikkert at ekspedere Team Empire ud af turneringen med en 2-0 sejr.

Presset blev øget, og det kunne mærkes mod Virtus Pro i den efterfølgende serie. Efter 103 taktiske minutter faldt turneringens længste kamp ud til Liquids fordel, der måtte kapitulere i anden kamp, men formåede at tage serien 2-1 i spil 3.

Resten af turneringen stod Liquid over for kinesiske hold. Først blev LGD sendt tilbage til Kina, mens nu kun LFY stod i vejen for finalepladsen. LFY forkrampede i spil 3 efter at være kommet stærkt tilbage, og Liquid skulle nu møde Newbee i finalen om trofæet – Aegis of the Immortal.

Sejren og de 11 millioner dollars

Spil 1 var overstået på bare 27 minutter, hvilket er ekstremt hurtigt taget i betragtning af, at de færreste hold lægger sig ned til The International – og især ikke i finalen. Newbee anerkendte nederlaget og skulle nu prøve at sætte sig op til spil 2.

Spil 2 gik bedre for Newbee, men en afgørende fight nær Roshan endte ud værst muligt for Newbee. Miracle på sin Juggernaut kom ned på under 5 % hp, men GH fik reddet ham, så han kunne få sit Omnislash af. Det var dødsstødet for Newbee, der efterfølgende måtte se sig besejret i spil 2 også.

Newbee så påvirkede ud, og de kunne aldrig finde fodfæste igen. Med kniven for struben gik de ind til game tre, som var det første step op ad det ubestigelige bjerg. Liquid straffede dem for deres tøven og usikkerhed, og de kunne krone sig som vindere af TI 7 og 11 millioner dollars.

GH kunne tage trofæet med hjem til sin første TI, mens Mind_Control blev kåret som turneringens spiller.

Vil man have et indblik i finalen, anbefales denne originale produktion af Valve – True Sight Dota 2 The International 2017 Finals.

Site Footer