DOTA 2: OG vinder $1,000,000 og sin fjerde major

Danskerholdet OG hev en hårdt kæmpet sejr hjem mod hjemmebanefavoritterne fra Virtus Pro i en medrivende finale, der bød på 5 kampe ud af 5 mulige. Hermed fortsætter de altså deres dominans til de officielle Valve majors, hvor de med Kiev-triumfen nu er oppe på 4 vundne majors ud af 5 mulige.

Gruppespillet: OG vandt med problemer

OG var på forhånd og på vanlig vis udråbt til en af de helt store favoritter til at tage den femte major, men det forløb ikke gnidningsfrit for n0tail og resten af de grønne drenge. I gruppespillet tabte de til de kommende semifinalister fra kinesiske Invictus Gaming, mens de kun hev små nødvendige sejre hjem over underdogsne SG e-sports, Team Random og Thunderbirds. Mod alle andre hold end IG var OG store favoritter, og denne værdighed levede de kun med nød og næppe op til.

Samlet efter gruppespillet endte OG på en femteplads. Alle hold fra gruppespillet går med dette turneringsformat videre, men jo bedre du har præsteret, jo nemmere en modstander får du – på papiret i hvert fald.

Gruppespil:

Knockoutspillet: OG kæmpede sig videre og gik i finalen via 2-0 sejr over EG

Igen uden at spille prangende går OG i semifinalen efter 2x 2-1 sejre over Team Faceless og Team Random. I semifinalen møder de Evil Geniuses i et opgør, som mange havde forudset til at være et finalebrag. EG anført af en storspillende Sumail endte dog med at tabe 2-0 samlet efter to tætte opgør, hvor OG viser, at de ganske enkelt bare træffer de bedste beslutninger senere i spillet.

Efter endnu et par kampe vundet med besvær blev OG finaleklare, hvor suveræne Virtus Pro ventede. CIS-holdet havde op til finalen kun smidt 2 maps og vundet samtlige serier.

Knockoutspillet:

Finalen: Stærke comebacks gav OG sejren i medrivende best of 5

Virtus Pro var inden finalen favoritter på grund af deres stabile præstationer, og i første kamp så de længe også ud til at trække det længste strå. Efter 43 minutter vandt OG en afgørende teamfight, der kostede VP adskillige buybacks, og det gav OG føringen – og den smed de ikke. Kynisk, men effektivt, sikrede n0tail og en velspillende Ana OG første stik efter næsten 50 minutter spil.

Det var dog langt fra overbevisende, og Virtus Pro vandt også de efterfølgende to kampe takket være deres velkendte aggressive spillestil i drafts, der bød på blandt andet Night Stalker, Ursa, Axe og Dragon Knight. OG og Jerax på sin Earth Spirit vandt dog sikkert kamp 4 efter en halv times spil, og der var lagt i kakkelovnen til et brag af en finalekamp.

Seriens sidste og længste kamp lignede også længe en sejr til VP. Med en 14-3 killscore efter 20 minutter var det svært at se OG komme tilbage, men det internationalt baserede hold viste endnu engang mental styrke og suveræn evne til at tage beslutninger late game. Efter 38 minutter opstod endnu en teamfight, der kostede VP adskillige buybacks, og som vendte XP- og guldgraferne fuldstændigt. Meget lig game 1 tog OG føringen i ét hug uden at formøble den efterfølgende. I DOTA vinder man ved at ødelægge basen, og det gjorde Ana på sin Troll Warlord, der efter en hård start formåede at gøre sig mere end relevant.

Efter en times spil kunne VP se sin throne falde, og OG kunne erklære sig for major-mestre endnu engang.

Finalen:

Site Footer