ECS Season 3: SK Gaming vinder $250.000 efter overtidsdrama

En storspillende Fer var med sin +22 KDA stærkt medvirkende til den brasilianske finalesejr, der på dramatisk vis endte ud i 3 maps, hvor to af dem gik i overtid. SK Gaming vinder $250.000, mens Faze må nøjes med $120.000 samt endnu en andenplads.

Søndag aften tordnede de brasilianske giganter fra SK sammen med Clan Faze anført af danske kaptajn Karrigan i ECS Season 3-finalen, hvor $250.000 stod på spil. Niko leverede på vanlig vis nogle absurde kills, men i sidste ende var det ikke nok for Faze, der måtte se sig besejret af de sydamerikanske verdensettere. Faze vandt sikkert første map, Mirage, 16:11, men måtte i to ombæringer se sig slået i overtid på både Inferno og Train – begge gange 19:17.

Map 1: Mirage. Faze 16 – 11 SK Gaming.

Faze startede finalen stærkt ud som terrorister med en vunden pistolrunde vundet på en clutch af altid velspillende Niko. På forventelig vis vandt de også de to næste runder med rifler mod pistoler, og stillingen var nu 3-0. SK havde nu endelig fået økonomi, og de gjorde det også til 3-1, men Faze sad tungt på de efterfølgende runder. Stillingen kom helt op på 10-2, inden CT’erne begyndte at vise tænder, og med 10-5 efter første halvleg så det stadig svært ud for SK, men absolut ikke umuligt.

Comebacket så længe ud til at blive en realitet, efter at SK kæmpede sig til 11-11. Efter en række tætte runder med våben til begge hold kom Faze ud på toppen med en 14-11-føring, og det forcerede SK til at købe fuldt ud, hvilket efterlod dem i en alt eller intet situation inden sidste runde. Satset fejlede, og med ingen penge til sidste runde tabte de altså første map.

Map 2: Inferno. Faze 17 – 19 SK Gaming

Faze startede ud med at vinde pistolrunden endnu engang, men CT’erne kæmpede igen og kom tilbage på 4-4 efter et par tætte runder. Kampen begyndte nu at være en rigtig finale værdig, og brasilianerne tog første halvdel af mappet med en 9-6 føring. Som T var SK tæt på at vinde pistolrunden, men Fallen mistimede sit indgreb med et halvt sekund. Kampen svingede herefter frem og tilbage, og begge hold var hele tiden på randen af at løbe tør for penge. Faze havde 15-14-føringen, men SK havde nerverne til at kæmpe sig op på 15-15. Overtid var nu en realitet.

Faze kom foran 17-16, og det lignede meget en finalesejr til det europæiske mixhold, men en stærk CT-side i overtiden anført af Coldzeras AWP gav SK 3 runder i træk, og stillingen var hermed 1-1 i maps. Det hele skulle nu afgøres på Train.

Map 3: Train. Faze 17 – 19 SK Gaming

Tredje map skulle vise sig at være et af de mest absurde Train-maps nogensinde spillet i en finalekamp. Det lignede længe en walkover for SK, der vandt pistolrunden og kun gav 2 runder væk ud af de første 15. Som minimumskrav skulle Faze altså vinde pistolrunden for overhovedet at have en chance som CT. Train er historisk set et CT-map, men er blevet mere balanceret med tiden.

Faze vandt den nødvendige pistolrunde og kæmpede sig helt op på 8 runder, før SK fik tur i den som T. Stillingen var nu 8-14, og selvom de havde vundet CT-siden 8-1, skulle der et mindre mirakel til. Tabte runder sætter sig dog både økonomisk og mentalt, og Faze vandt 6 runder i træk og skabte balance i regnskabet. De kom også på 15-14, men efter SK var skudt i sænk på hele T-siden, endte mappet 15-15, og det krævede nu overtid at finde turneringsvinderen.

Endnu engang kom Faze på 17-16, og endnu engang måtte de se sig slået 19-17 efter et dramatisk forsøg på ninjadefuse fra Allu. Fantastiske Fer og resten af SK kunne løfte trofæet og tage den store pengesum med hjem.

Leave a reply:

Your email address will not be published.