Guide: Lær DOTA 2 på 5 minutter

DOTA 2, Defense of the Ancients, er et online multiplayer spil, hvor 10 spillere inddeles på to hold, som skal kæmpe mod hinanden til den enes base ødelægges. På hver af de to hold, Radiant og Dire, er der 5 helte, som styres af hver sin spiller. Der kan vælges mellem over 100 forskellige helte, som har hver deres unikke sæt af evner og besværgelser – også kaldet skills. Hver helt har styrker, som skal bruges til at besejre modstanderen, men de har også svagheder, som modstanderen skal lure og udnytte.

Heltene

Hver helt har typisk 4 skills: 3 normale skills og en ekstra stærk besværgelse, som bedre er kendt som dit ultimate. De 3 normale skills kan opgraderes 4 gange, mens ultimatet kan opgraderes 3 gange, hvor den tredje gang falder sent i spillet. Du opgraderer og styrker dine skills ved at stige i level. Disse skills kan hver noget forskelligt. Nogle lammer, nogle gør skader, nogle heler en medspiller, og nogle gør, at modstanderen ikke kan bruge sine skills. Hver helt har hver deres unikke sæt af skills, som er stærk med og mod nogle bestemte helte, men samtidig også svag mod bestemte helte og holdsammensætninger.

Derudover har hver helt også en række egenskaber som bevægelseshastighed, basisskade og rustning, der også er individuelt for den enkelte helt.

Banen / map’et

Kampen udfolder sig på et firkantet kort, hvor Radiant hører til nede i venstre hjørne, mens Dire har base modsat i top højre. Fra hver base er der 3 veje, lanes, som går hele vejen til modstanderens base. Den korteste vej er den snorlige lane gennem midten, mens de to yderlanes strækker sig langs map’ets kant. Map’et har derudover en række stier og jungleområder, som man kan spille og manøvrere sig gennem map’et på. Oftest vil størstedelen af aktiviteten foregå i de såkaldte lanes, fordi det er her, man kan få mest guld og XP, hvilket er afgørende for din succes i spillet. XP og guld fås hovedsageligt via kryb, creeps, i lanes.

XP, guld og items

XP

For at slå dine modstandere kræves det ofte, at du og dit hold er stærkere end dem. I DOTA 2 bliver hver helt stærkere jo mere XP og jo flere items, den får. XP betyder, at du kan gøre flere skills tilgængelige og gøre dine allerede valgte skills mere kraftfulde. Du starter i level 1 og kan nå op på level 25.  Er du level 15, vil du typisk være stærkere end en helt i level 10, men der kan dog være undtagelser, fordi nogle helte har nogle skills, der er stærke mod bestemte helte.

Guld

Guld optjenes ved at dræbe modstanderhelte eller de tidligere nævnte kryb. De kryb, der giver mest XP og guld sammenstillet med, hvor svære de er at dræbe, finder man i lanen. Her slås kryb fra Radiant og Dire mod hinanden, og det gælder for dig om at få det afgørende slag ind, fordi du så får guldet. Du får ikke guld, hvis du ikke ’last-hitter’ krybet, men du får dog XP.

Items

Items er genstande, som svarer til ekstra skills på din helt. Alle items er tilgængelige for alle helte. Nogle items er gode på nogle helt uanset modstanderne, men oftest skal man skræddersy sit valg af items efter, hvordan spillet forløbet. Det er svært at forstå i starten, men løbende som du forstår spillet bedre, lærer du, hvad du skal købe i bestemte scenarier. Det er dog ekstremt vigtigt at investere i items, fordi guldet kan være ligegyldigt, hvis du ikke bruger det.

Kort fortalt

DOTA 2 er et komplekst spil med mange variabler at holde styr på, men det er også derfor, at spillet er så populært, som det er. Dræb kryb, få XP, køb de rigtige items og udspil dine modstandere, så du kan tage deres base.

Site Footer