Få bedre WIFI – Sådan gør du – Guide til optimering af din WiFi forbindelse til gaming

Placer routeren strategisk

Placeringen af din router har stor indflydelse på, hvor godt signalet er. WiFi-signalet bliver blokeret af fysiske forhindringer såsom vægge, møbler eller skabe, og kan også forringes, hvis routeren er i nærheden af andre elektriske apparater, som f.eks. et TV.

Derudover bør routeren være placeret i minimum en meters højde og helst i midten af ens hus, da routeren udsender signal i alle retninger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Invester i et par WiFi Extendere

WIFI extendere er en god måde at optimere dit WiFi på. Vi anbefaler en Ubiquiti WiFi Extender fra BedreSignal.dk (ikke sponsoreret).

Denne WiFi extender kræver et kabel, men understøtter PoE hvis du har den rigtige router/switch. Extenderen kommer med lækkert software, så du kan sidde på din computer og tjekke deres status, genstarte dem og opdatere deres firmware.

Dette er WiFi extenderen til den professionelle gamer eller kontoret hvor livet er for kort til dårligt internet.

Opdater routerens firmware

Har du haft den samme router i en længere periode, kan det være en rigtig god idé at checke, hvorvidt der er kommet ny firmware-opdatering til den. Du kan tjekke dette på meget kort tid. Det kræver bare, at du logger på routerens interface via din browser og installerer den nyeste opdatering. En firmware-opdatering kan forbedre routerens sendestyrke såvel som hastighed, hvilket kan løse forbindelse-problemet.

Optimér antennerne

De fleste routere har eksterne antenner, hvilket giver dig muligheden for at optimere WiFi-signalet ift. dine enheders placering.

Har din router flere forskellige eksterne antenner skal du dog sørge for, at du ikke peger dem alle i samme retning. Ved at pege dem i forskellige retninger garanterer du den bedste dækning, da WiFi-signalet udsendes i cirkulære impulser.

Skift bredbåndsudbyder

Hvis du stadig døjer med en lav hastighed efter at have fulgt disse råd er det ikke nødvendigvis din router, der fejler noget. Ens placering i landet har nemlig stor indflydelse på, hvor høj en hastighed de forskellige bredbåndsudbydere kan levere. Hvis du derudover i forvejen har en for lav hastighed til gaming er det nok på tide at finde en ny bredbåndudbyder, eller i hvert fald skifte til en højere hastighed.

Inden du gør dette, bør du undersøge de forskellige udbydere samt deres priser. Det kan f.eks. klares på sammenligningsportalen Samlino.dk, som lynhurtigt giver dig et overblik over udbydernes priser, hvilket hjælper dig med at finde det bedste og billigste bredbånd. Det er gratis at benytte portalen, og det er muligt at spare mange tusinde kroner om året ved at sammenligne priser på bredbånd.

Site Footer