Razer BlackWidow Chroma Keyboard

PLUSSER: Simpelt, farvefulgt; strømlignet design, gode gaming tastatur og godt at skrive på,surveræn driver.
MINUSER: Dyrt og det er svært at oprette nye makroer.

 

DOM :
Razer BlackWidow Chroma er et rigtig godt tastatur, og kan anbefales til gamere i alle genrer.
At fornye et produkt er altid en hårfin genre – man skal beholde det gode, og forbedre det dårlige. Gaming tastaturet Razer BlackWidow Chroma (ca. 1100 kr.) er noget af et farverigt tastatur.
The BlackWidow Chroma er et super tastatur, og vi kan anbefale det til gamere i alle genrer. Det koster 500 kroner mere end sin søster, hvis eneste forskel er, at der ikke er lys i tastaturet. Er man glad for farver, så er det måske det værd.

2

Design
Hvis du kender Razer BlackWidow Ultimate 2014, kender du også Razer BlackWidow Chroma. Dimensionerne og vægten er identiske: 47,4 x 17.0 cm og vejer 1,5 kg.
Til sammenligning er Corsair Gaming K70 RGB is 47,2 x 21,08 cm, og Logitech G910 Orion Spark er 50 x 21,1 cm. Hvis du derfor ønsker et gaming tastatur i fuld størrelse, og skrivebordspladsen er presset, er Razer Blackwidow Chroma et godt valgt.

Måden dette tastatur sparer på pladsen, er fordi armstøtterne er mindre. Jeg har ingen problemer med mine håndled når jeg spiller computer, og derfor føles dette keyboard perfekt til mig. Hvis du har problemer med håndledende, eller godt kan lidt en stor håndledstøtte skal du måske lige overveje det en ekstra gang, før du køber dette tastatur.
Vi var også meget glade for, at BlackWidow Chromas ikke ser så aggresivt ud, så det vil se lige så pænt ud på et kontor, som i en gaming hytte.

XH551YAAAAASUVORK5CYII=

Tasterne
Det første, og den aller vigtigste ting ved BlackWidow Chromas taster er, at de ikke bruger de standard Cherry MX knapper. Ligesom Ultimate 2014, bruger BlackWidow Chroma nogle specielle Razer taster som har en virkelig lækker lyd. Disse er slet ikke ubehagelige, men de føles ikke helt så responsive som de rigtige knapper. Specielt nu hvor jeg har brugt keyboarded i et par måneder.

Tasterne er ikke perfekte, men de er stadig meget gode. Da vi prøvede Ten Thumbs Typing Test fik vi en score på 108 pr. minut med en fejl-rate på 0%, sammenlignet med 102 ord pr. minut med en 1% fejl-rate på min klassiske kontor tastatur. BlackWidow Chroma er simpelthen mere komfortabelt, og mere præcist en et standard keyboard.
Der er også fem makro knapper indbygget på venstre side af tastaturet. Ligeledes er der media-player knapper ved F tasterne. Som altid, er media kontrol knapperne hos Razor skuffende, da knapperne man bruger til det overhovedet ikke er i nærheden. Seperate knapper til F knapperne og multimediaknapper havde været bedre. Til gengæld er makro knapperne placeret rigtig godt.

Funktioner
BlackWidow Chroma kører på Razer Synapse 2.0 software. I dette program kan gamere programmere sine makros, lave om på knapper, aktivere et ’gaming mode’ (som blandt andet gør, at windows knappen ikke minimere dig når du er in-game), og vigtigst af alt – styre farvene i tastaturet.
Denne software er hurtig, lige til at gå i gang med, og nem at bruge. Du kan oprette profiler til specielle spil, som gør det brugbart hvis du skifter fra et FTS spil til MMO. Du kan ligeledes få det til at skifte farve, alt efter hvilket spil du spiller. Ligesom Corsair K70 eller Logitech Orion Spark kan du tildele alle knapper en million forskellige farver, eller lave fede regnbue farver, bølger eller et pulsrende farveskift.

Farveforskellen er noget af en skuffelse, og lever slet ikke op til forventningerne. Selvom tastaturet reklamerer med over 8 millioner forskellige muligheder af farver, ligner mange af dem hinanden – selv når de er på fuld lysstyrke. Gule og orange klatter nemt sammen, og ligeledes med grå og hvid. Men trods dette, er det stadig muligt at lave enormt flotte farver til hver spil. Special-effekterne er ikke nær så robuste som Corsair K70, men der er tilgengæld ingen programmering tilknyttet i BlackWidow Chroma.

Et andet vigtigt salgsargument ved BlackWidow Chroma er deres ”on-the-fly’ makro optagelse. Desværre er denne funktionalitet ikke blevet forbedret siden Blackwidow Ultimate 2014. Når man starter med at optage en makro er det en enormt besværlig proces, hvos man skal trykke på en masse knapper i hvert sit hjørne i mærkelig kombinationer. Denne proces skulle i den grad have været forbedret.

2

Ydelse
Tastaturet er langt over forventning når det kommer til gameplay. Jeg har prøvet CS:Go, World of Warcraft, Starcraft, Heroes of the Starm, H1Z1 og mange flere på det. De fleste fungerede tastaturet perfekt til. Knapperne føltes hurtige og responsive, og det var en god følelse selv når jeg spammede min knapper fuldstændig hæmningsløst i WoW.
Afsluttende omtale
Hvis du har noget penge du skal af med, er ligeglad med hvor gode dine knapper er, og skal bruge et flot gaming tastatur er BlackWidow Chroma det du skal have. Det er præcis det samme som forgængeren, men mere farverigt. Det er ”teknisk” er bedre produkt, men prisen er meget høj. Hvis du allerede har et der minder om det, er det ikke værd at smide penge efter. Både Razer, Logitech og Corsair har udgivet nogle farverige tastaturer, men ingen af dem er så gode, at de er bedre end de andre. Personligt kan jeg dog bedst lige Logitechs – men det nok fordi vi på kontoret er tilhængere af dem. Hvis du skal til at købe et nyt tastatur vil det være bedst at kigge alle vores anmeldelser igennem og se om der ikke er et der passer endnu bedre til dig.

Specifikationer:

Actuation: 55 g
Key Travel: 4.5 mm
n-Key Rollover: 6 (10 in Gaming Mode)
Size: 47,4 cm x 17,0 cm.
Vægt: 1,5 kg.

Site Footer